Actualitate

Un procuror rămâne fără titlul de doctor, după ce s-a dovedit că teza acestuia este plagiată

Procurorul Codruț Olaru a încercat prin toate mijloacele blocarea Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare de a emite o decizie cu privire la teza acestuia. Olaru este membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și a susținut public lucrarea științifică în 2013, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, sub coordonarea actualului rector Tudorel Toader – fost ministru al Justiției.

Înainte de ședința Consiliului General al CNATDCU în care urma să se decidă menținerea sau retragerea titlului său de doctor, Codruț Olaru a încercat să blocheze emiterea unui verdict printr-o acțiune deschisă în instanță împotriva CNATDCU și a Ministerului Educației.

Mai mult, Olaru le-a cerut ministrului Educației Sorin Cîmpeanu și președintelui CNATDCU Ioan Aurel Pop clasarea sesizării asupra căreia CNATDCU urma să se pronunțe, pe motiv că în martie 2020 primise – pe o altă sesizare – verdict de neplagiat.

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, joia trecută, că teza procurorului Codruț Olaru este plagiată „grosier”.

Comisiile de lucru au validat drept plagiate, în baza a două sesizări distincte, 43 de pagini plagiate dintre cele 249 ale tezei propriu-zise, procentul de conținut preluat ajungând astfel la 17,26%. 

Back to top button