Opinii

Alexandru Săraru vorbește despre meditații: „Într-o țară normală nu ar trebui ca elevii să aibă nevoie de meditații”

Alexandru Săraru, specialist în economie și profesor de matematică, a fost invitat la emisiunea Obiectiv România cu Ioana Rizzo din 8 Aprilie pentru a discuta despre sistemul de învățământ al țării, meditațiile gratuite pe care le ține elevilor și prin ce se caracterizeză un politician de calitate.

Domnul Alexandru Săraru vorbește despre cursurile gratuite pe care le ține elevilor și ce la determinat să facă acest lucru:

„Mi-am dat seama că trebuie să fac ceva atunci când am văzut multi părinți care aveau mari probleme financiare și nu puteau să-și țină copii la meditații. Într-o țară normală și civilizată nu ar trebui ca acești elevii să aibă nevoie de meditații. Sistemul de învățământ trebuie să permită accesul la toate informațiile. În cea mai mare parte, vina pe profesori nu este justificată, deoarece salariile sunt la limită, iar acest lucru se reflectă în interesul acordat meseriei.

Dreptul la educație este garantat în constituție, doar că la noi este doar teoretic. România funcționează pe principiul: Ai bani? Trăiești în spitale. Nu ai bani? Mori. Același principiu se aplică și în educație, deoarece din cauza problemelor financiare, mulți copii sunt marginalizați.

Profesorul Alexandru Săraru vorbește despre cartea de copii scrisă de el intitulată :”Broscuța Olguța”.

„Această carte a fost primită foarte bine, impactul fiind unul foarte mare și pe care eu nu mă așteptam, având în vedere că am făcut un simplu anunț despre terminarea acestei cărți. Consider că avem nevoie de acest tip de carte pentru copii, o carte educativă. Este o carte la care eu țin foarte mult pentru că este o carte pe care am scris-o atunci când s-a născut copilul meu și este dedicată lui.

Întrebat cum s-a decis să intre în politică și ce calități trebuie să aibă un om politic, domnul Alexandru Săraru răspunde: „De la 18 ani am intrat în politică și am fost în Partidul România Mare (PRM) destul de mulți ani pentru că a fost domeniul pe care pe mine mă caracteriza și anume: patriotismul, naționalismul , dragostea de țară. Mi-am dat seama că nu poți să faci nimic în această țară dacă nu ești implicat în politică. După moartea domnului Vadim Tudor, nu m-am mai regăsit în acel partid și am considerat că trebuie să plec.

Am intrat în partidul AUR pentru că patriotismul și dragostea de țară sunt lucrurile ce caracterizează acest partid și consider că am făcut o alegere bună, deoarece se dovedește că tot ce s-a promis se întâmplă.

Un politician de calitate trebuie să fie integru și să nu aibe motive să fie șantajat, iar în spate să aibă o experiență dovedită prin fapte și nu doar un CV stufos pe hârtie. Un lucru important din punctul meu de vedere, este să nu uiți de unde ai plecat și cu ce oameni ai plecat la drum, ceea ce este cel mai greu în ziua de astăzi. Acel politician trebuie să fi făcut ceva care să demonstreze că merită acea funcție.”

Analistul politic a fost întrebat cum interpretează actualul guvern și ce părere și-a format după ultimele măsuri luate de acesta:

„Ori sunt niște interese personale de grup, ori sunt incapabili, dar ceea ce este și mai grav, este faptul că există o combinație a acestor două opțiuni. Am scăpat de domnul Orban și am dat de domnul Cîțu, se schimbă între ei, dar sistemul rămâne același și nu poți să faci performanță cu aceeași oameni.”

Back to top button