Fără categorie

Primăria Capitalei, amendă uriașă de la Garda de Mediu – Nu are încă elaborat Registrul Spaţiilor Verzi, nu există Planul integrat de calitate a aerului

Primăria Capitalei a fost amendată cu 100.000 de lei de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, din cauza neîndeplinirii unor măsuri dispuse anterior şi a menţinerii unor ”restanţe majore”. Astfel, Primăria Bucureşti nu are încă elaborat Registrul Spaţiilor Verzi, nu există Planul integrat de calitate a aerului şi nu are implementate proiecte de gestionare a traficului şi mobilităţii urbane.

În plus, nu au fost plantaţi copaci pe terenurile degradate, nu au fost cumpărate 22 de troleibuze promise şi nu s-au montat 50 de staţii de încărcare pentru vehiculele electrice.

”În urma acţiunilor repetate de control ale Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Municipiului Bucureşti, la Primăria Capitalei constatăm, concomitent, atât neîndeplinirea măsurilor impuse anterior de către comisarii noştri, cât şi menţinerea unor restanţe majore, în special în zona de calitate a aerului, precum şi de gestiune a spaţiilor verzi. În urma celei mai recente acţiuni de control, Garda Naţională de Mediu, inclusiv din motivele amintite, a decis amendarea Primăriei Capitalei cu 100.000 de lei”, arată Garda Naţională de Mediu, luni, într-un comunicat de presă.

Primăria Bucureşti nu are încă elaborat Registrul Spaţiilor Verzi

Conform sursei citate, Primăria Bucureşti nu are încă elaborat Registrul Spaţiilor Verzi, deşi are această obligaţie legală (24/2007, O.U.G. nr.195/2005).

”Mai mult decât atât, administraţia nu are nici un audit al suprafeţei, calităţii şi accesibilităţii spaţiilor verzi, urmat de elaborarea unei strategii şi a unui plan de acţiune privind conservarea şi dezvoltarea reţelei de spaţii verzi. Conform legii, fiecare bucureştean ar trebui să beneficieze de un indice de 26 mp2 spaţiu verde, obligaţie imposibil de îndeplinit de către PMB în absenţa unui plan. Instituirea registrului spaţiilor verzi este crucială, pentru că, în afară de cuantificare şi de stabilirea suprafeţelor cu destinaţie obligatorie de spaţiu verde, oferă cadrul legal de protecţie şi de ameliorare a climatului, a calităţii aerului şi a protejării infrastructurilor funcţionale ale aglomerării Bucureşti, inclusiv prin stabilirea unor culoare de protecţie faţă de infrastructura tehnică – plantaţii realizate în lungul căilor de circulaţie sau în jurul unor instalaţii cu potenţial ridicat de poluare”, adaugă reprezentanţii Gărzii de Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button