Politică

PNL și PSD au trădat UDMR: nu le-a fost alocat nici un post la conducerea ANRE. UDMR EXCLUS

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, nu a dorit să comenteze anunţul UDMR că nu participă la votul din Parlament asupra alegerii conducerii ANRE şi a afirmat doar că este decizia parlamentarilor de la UDMR.

UDMR a refuzat să participe la acest vot deoarece nici unul din cei care ar trebui să conducă instituția nu provine din interiorul PARTIDULUI. Adică posturile au fost împărțite dar cei de la UDMR au fost lăsați deoparte.

„Este decizia dumnealor”, a spus Nicolae Ciucă la Parlament.

Potrivit unor surse liberale, preşedintele PNL le-a cerut, miercuri, liberalilor mai multă disciplină în ceea ce priveşte prezenţa la voturile finale din Parlament, arătând că urmează o perioadă cu proiecte fundamentale pentru România, motiv pentru care este esenţială implicarea şi concentrarea atenţiei tuturor parlamentarilor.

Practic președintele PNL recunoaște că a pierdut din mâini cele două grupuri parlamentare iar senatorii și deputații liberali vin la muncă numai pentru a-și ridica salariul.

După şedinţa grupurilor parlamentare liberale, premierul participă la votul din plenul Parlamentului asupra numirilor la ANRE şi CNCD.

„UDMR nu va participa nici astăzi la vot, considerăm că nu e nevoie să votăm şi noi şi să participăm la acel fenomen unde nu e nevoie de cunoştinţele, de specialiştii UDMR. A fost o comunicare clară, dar pe acest subiect, ANRE, PNL-PSD au decis să ia toate locurile, în speţă PNL a luat şi poziţia de vicepreşedinte şi un membru în Comitetul de reglementare”, a explicat senatorul.

Potrivit lui Lorant Antal, această poziţie a UDMR „nu are legătură cu funcţionarea coaliţiei de guvernare”.

Liderul grupului parlamentar al UDMR de la Camera Deputaţilor, Csoma Botond, a declarat miercuri că Uniunea a propus pentru funcţia de vicepreşedinte la ANRE un profesionist, în persoana lui Nagy-Bege Zoltan, „şi nu un politruc”.

Adică UDMR a dorit tot un om de partid, dar din propriul partid.

ANRE este o instituție aparent serioasă care ar trebui să se ocupe de gestionarea pieței de energie. Acest lucru nu se întâmplă și faptul a fost dovedit în perioada în care prețurile au explodat și au trimis mii de firme românești în faliment.

Conducerea ANRE este una politic și în fiecare lună cei care conduc instituție se duc acasă cu peste 10.000 de euro. Salariul este mare, cam de vreo trei ori mai mare decât salariul președintelui României.

ANRE este Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei din România. Aceasta este o instituție publică independentă, care are ca scop protejarea intereselor consumatorilor și asigurarea unui mediu concurențial în sectorul energetic din România.

Principalele responsabilități ale ANRE includ:

  1. Reglementarea și monitorizarea piețelor de energie electrică și gaz natural: ANRE stabilește reguli și norme pentru furnizorii și operatorii din domeniul energiei, pentru a asigura un mediu concurențial și pentru a proteja interesele consumatorilor. De asemenea, ANRE monitorizează prețurile de energie și asigură un cadru de reglementare al tarifelor.
  2. Eliberarea de licențe pentru activitățile din domeniul energiei: ANRE emite licențe pentru companiile care furnizează energie electrică sau gaz natural în România și verifică conformitatea acestora cu regulile și normele stabilite.
  3. Supravegherea siguranței și securității în domeniul energetic: ANRE urmărește respectarea standardelor de siguranță și securitate în sectorul energetic și monitorizează activitatea companiilor pentru a preveni riscurile și incidentele.
  4. Promovarea eficienței energetice: ANRE încurajează și promovează utilizarea eficientă a energiei în România, prin elaborarea de politici și programe de eficiență energetică.
  5. Protecția consumatorilor de energie: ANRE monitorizează furnizorii de energie pentru a asigura că aceștia respectă drepturile consumatorilor și pentru a preveni practicile comerciale neloiale.

În general, ANRE are un rol important în stabilirea politicii energetice din România și asigurarea unui mediu concurențial în sectorul energetic, în beneficiul consumatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button