
Uniunea Europeană impune României să lase 4% din suprafața agricolă necultivată, de la 1 ianuarie 2023, pentru elemente de biodiversitate și de peisaj, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.
Întrebat în cadrul unui briefing de presă, dacă România are vreo strategie în privința celor 40.000 de hectare lăsate pârloagă în țara noastră, ministrul Agriculturii a răspuns:
„Uniunea Europeană impune României și statelor membre ca, din viitorul program, de la 1 ianuarie 2023, să lase 4% din suprafața agricolă necultivată, astfel încât să apară elemente de biodiversitate și de peisaj. Încă din decembrie, de la primul Consiliu de miniștri la care am participat, am solicitat Uniunii Europene și Comisiei Europene să își reconsidere poziția, pentru că situația globală în care ne aflam la momentul respectiv, și, iată, mai ales în aceste momente, nu cred că mai impune aceste obiective ambițioase de mediu, fără să se țină cont de specificitatea fiecărui stat membru.
Află și cum am ajuns să importăm aproape 80% din carnea de porc consumată.
Pentru că să lași 4% din suprafața agricolă a unei țări cum este România, cu 9,4 milioane de hectare de teren arabil, ar însemna ca aproape 300.000 (376.000 – n.red) de hectare să le lăsăm necultivate. Și nu cred că își permite nimeni la nivel european, la nivel global să lase o astfel de suprafață neproductivă, mai ales a unei țări cum este România, cu un sol atât de fertil. Continuăm discuțiile acestea, luni merg la Consiliul de Miniștri și vom dezbate în continuare acest subiect.
Deci, suntem una dintre țările care susținem să cultivăm fiecare metru pătrat de pământ, astfel încât să putem asigura securitatea alimentară și siguranța aprovizionării cu alimente și pentru alte țări care nu pot produce necesarul de cereale.”
- Macron a declarat că Europa trebuie să se pregătească să acționeze singură, fără sprijinul tradițional al SUAMacron a declarat că Europa trebuie să se pregătească să acționeze singură, fără sprijinul tradițional al SUA. „Suntem într-un moment decisiv al istoriei, când, pentru prima dată după foarte mult timp, trebuie să ne pregătim pentru un posibil scenariu care nu este cel pe care ni-l dorim. Dar, cu toate acestea, trebuie să fim gata să …
- Roman, ARO și Tractorul – Cum au fost distruse brandurile auto românești care cucereau lumeaRomânia se mândrea cu o industrie auto proprie, capabilă să producă camioane, autoturisme de teren și tractoare. Branduri precum Roman Brașov, ARO Câmpulung și Tractorul Brașov nu erau doar simboluri naționale, ci și produse de export, livrate în zeci de țări de pe patru continente.După 1989, toate aceste branduri au fost distruse sistematic, prin privatizări …
- Combinatul Siderurgic Galați (Sidex) – vândut în 2001 pentru doar 70 milioane USD, deși avea dotări de miliardeÎn inima industrială a României, pe malul Dunării, s-a ridicat odinioară un gigant al economiei naționale: Combinatul Siderurgic Galați (SIDEX). În anii săi de glorie, era nu doar cel mai mare combinat metalurgic din țară, ci și unul dintre cele mai mari din Europa de Est. Astăzi, istoria lui este o rană deschisă în memoria …
- Marele premiu de 6 milioane de euro la Loto 6/49 a fost câștigat – Statul își păstrează 40% din sumă ca impozitPentru prima dată în acest an s-a câştigat premiul cel mare la Loto 6 din 49, iar suma este considerabilă: peste 6 milioane de euro. După impozitarea de aproximativ 40%, 3,8 milioane de euro valoarea netă care va ajunge la câştigător.” Ultima dată marele premiu a fost adjudecat la sfârșitul anului trecut. Articole recomandate Marele …
- Un secretar de stat din MApN spune că va chema poliția dacă rușii ne invadează – Să îi arestezeEduard Bachide, politruc PSD cu studii de management în agroturism. În 2022, a ajuns secretar de stat în ministerul Apărării și a primit două sinecuri: a fost plasat în consiliul de administrație al Aeroporturilor București și în cel al Romtehnica. Presa a relatat că, în februarie 2025, a ajuns chiar președinte al CA-ului Romtehnica. Însă, pe …