Marius Lulea a declarat că AUR trebuie să vină la guvernare numai în alianță cu românii. Orice altă alianță este exclusă, iar în primii 2 ani de guvenare, AUR trebuie să se asigure că va crește bunăstarea românilor și a firmelor românești.
Iată ce a declarat Prim-vicepreședintele AUR: „Cei care lucrați în zona antreprenorială știți cât este de greu. Cea mai mare parte a firmelor românești abia reușesc, de la lună la lună, să acopere salariile, iar pe lângă salarii trebuie să facă rost de încă pe atât, pentru că taxele pe muncă și taxele pe care trebuie aceste firme să le plătească dublează costurile.”
Și tocmai de aceea, în 2024, AUR propune o simplificare a fiscalității. Trebuie să rămână mai mulți bani la dispoziția firmelor românești și a salariaților români. Pentru firmele mici cu o cifră de afaceri până în 5 milioane de euro, AUR propune un impozit simplificat de 2% din cifra de afaceri. În timp ce firmele românești sunt fugărite, cei care au firme știu că sunt blocate conturile la 2 – 3 săptămâni după ce nu v-ați plătit taxele și banii se iau automat de către stat.
Marius Lulea susține că sunt mii de firme de partid care nu își plătesc taxele, nu plătesc TVA-ul, fac deduceri de la stat și ani de zile nu plătesc nimic.
„Sunt firme străine care aleg să nu fie corecte, să își externalizeze profiturile, să aducă facturi pe servicii fictive sau facturi supraevaluate, astfel încât să scoată banii din țară. Pentru cei care nu sunt corecți cu poporul român și care nu își declară profiturile în România se va institui o taxă de 1% din cifra de afaceri. Firmele românești au nevoie de bani, iar sistemul bancar din România nu oferă azi o alternativă reală. Dobânzile din România sunt cele mai mari din Uniunea Europeană. Vorbim de dobânzi cămătărești. Sunt mii de firme care se închid în fiecare lună din cauza acestor credite cu dobândă foarte mare. Sunt mii de firme care sunt executate de către bănci și sunt mii de români executați de bănci.„
AUR propune o intervenție mai mare a statului în zona sistemului bancar și trebuie să avem mai multe bănci. Și dacă mediul privat nu a putut să le creeze, va trebui statul să creeze bănci pentru agricultură, Banca Agricolă, Banca pentru Dezvoltare, care să ajute companiile și administrațiile publice și o Bancă Românească pentru Locuințe și Consolidare.