Politică

Marcel Ciolacu, constrazis de cifre – Economia țării se contractează, nu crește, inflația e mare, nu mică

Premierul Marcel Ciolacu vorbește despre stabilitate macroeconomică și perspective de dezvoltare, dar realitatea economică a României arată cu totul altfel. În timp ce agențiile de rating oferă note superficiale de „stabilitate”, românii resimt o criză profundă care se reflectă în buzunarele lor, în creșterea prețurilor la bunuri de bază și în stagnarea salariilor. Inflația este în continuare la un nivel alarmant, iar reducerea sa aparentă nu reușește să îmbunătățească puterea de cumpărare a cetățenilor.

În loc să se laude cu o „creștere” economică, Ciolacu ar trebui să recunoască realitatea: deficitul bugetar este scăpat de sub control, iar politicile fiscale sunt incoerente și necoordonate. Trecerea la un model economic bazat pe „investiții masive” este, de fapt, un paravan pentru o administrație care nu a reușit să implementeze reforme structurale esențiale. Economia nu se dezvoltă, ci se contractează sub greutatea cheltuielilor bugetare excesive și a lipsei de viziune pe termen lung.

În ciuda promisiunilor de „raționalizare a cheltuielilor” și de „digitalizare a ANAF”, PSD și PNL continuă să îngroape țara în datorii, alegând calea împrumuturilor în locul unei reforme fiscale reale. Declarațiile lui Ciolacu despre creșterea numărului de salariați și scăderea inflației sunt doar încercări de a deturna atenția de la eșecurile guvernului său. Iar asta, într-o perioadă în care românii se simt tot mai afectați de insecuritatea financiară și de lipsa unei perspective clare pentru viitor.

Adevărul este că, în ciuda încercărilor premierului de a vopsi o imagine roz, economia României este într-o stare de incertitudine și vulnerabilitate. O simplă etichetare de „stabilitate” de la agențiile de rating nu poate schimba faptul că politicile actuale sunt departe de a asigura un viitor prosper.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button