Politică

Justiția nu este pe placul USR – Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa șefului DNA

Preşedintele USR, Cătălin Drulă a vorbit despre procurorii care, în opina sa „răspund puterii politice”. Drulă l-a criticat în termeni duri pe şeful DNA şi a vorbit despre dosare în care magistraţii s-au comportat „convenabil” cu lumea politică.

Atacul liderului USR vine după mai mulți primari și lideri de partid sunt anchetați pentru fapte de corupție. Mai mulți jurnaliști au declarat că Drulă și USR aplică dubla măsură. Justiția e bună, dar nu când anchetează membri USR.

Iată ce a spus acesta: „Nu-mi place de şeful DNA şi argumentez asta. Există şi procurori şi judecători care răspund puterii politice. Or, ceea ce am văzut anul trecut cu spălarea de plagiat a domnului Ciucă, cu spălarea de plagiat a domnului Bode, cu închiderea rapidă şi convenabilă a dosarului cu BMW-urile cumpărate cu dedicaţie, avem o instituţie a statului care spune că e o achiziţie făcută cu dedicaţie, de cei care sunt cu fondurile europene (…) şi procurorul Voineag (şeful DNA – n.r.) care s-a comportat extrem de convenabil cu actuala putere şi, pe de altă parte, a întreprins acţiuni politice şi fără substanţă judiciară împotriva opoziţiei. Dacă vă uitaţi la domnul Voineag (…) n-am mai văzut de când e DNA-ul, din 2003, de când se numea chiar PNA, nu am mai văzut vreun şef al DNA sau al Parchetului General care să fie atât de politician în exprimare. Atacă opoziţia.”

Drulă l-a catalogat pe şeful DNA, Marius Voineag, drept „un om cu o carieră servilă actualei puteri, care strică imaginea acestei instituţii”

Acesta mai spune, despre şeful DNA, că „pare că are o problemă cu opoziţia din România” şi că acuză „oameni nevinovaţi fără niciun fel de probe”.

Nu este pentru prima dată când liderul USR face afirmaţii critice la adresa unei părţi a justiţiei din România. Anterior, afirmaţiile lui Drulă cu privire la activitatea DNA au fost analizate de Consiliul Superior al Magistraturii care a considerat că acestea „tind să contureze impresia negativă asupra sistemului de justiţie din România şi să influenţeze opinia publică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button