Distribuie acest articol!
Gianina Șerban, deputat din partea Alianței pentru Unirea Românilor, a fost invitată la emisiunea Știrea Zilei, prezentată de Doina Grosu, pentru a discuta despre încadrarea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO, cele 120 de milioane de doze de vaccin cumpărate de guvernul Cîțu, dar și alte subiecte de actualizate ce vor fi dezbătute. Urmăriți această emisiune pe Facebook prin următorul link: https://fb.watch/70S2CwuDdZ/
Primul subiect dezbătut în emisiune a fost despre decizia comitetului UNESCO de a include în patrimoniul cultural mondial peisajul miner de la Roșia Montană. Experții de la UNESCO au declarat că este necesar să se facă o vizită în România și în zona Roșia Montană pentru a vedea cum poate fi mai bine protejat acest patrimoniu:
“Este o decizie înțeleaptă și un lucru bun pentru România. Întotdeauna am susținut că poluarea de toate tipurile nu trebuie încurajată. De pe urma acestui demers la Roșia Montană, România poate beneficia de multe avantaje, precum agroturismul, fiind o zonă protejată. Oamenii din zonă trăiesc de sute de ani din minerit. Susținem această meserie, dar resursele noastre trebuie să rămână în România. Trebuie să ne trezim la realitate și să observăm că resursele noastre sunt vândute și noi nu avem nimic de câștigat ca țară. Ei vin distrug și pleacă.”, afirmă Gianina Șerban despre Roșia Montană.
Un alt subiect dezbătut în emisiune a fost despre actul normativ ce prevede intervenția asupra urșilor din România: “Acest act normativ este relativ minimal. În cadrul fiecărei unități administrativ teritoriale se creează o comise care hotărăște viitorul urșilor din zona respectivă. Această echipă este condusă de primar sau viceprimar. Eu consider că această celulă trebuia condusă de un specialist. Eu sunt convinsă că prin această ordonanță se dorește mai degrabă, împușcarea a sute de urși nevinovați, decât găsirea unei soluții pentru viața omului din acele zone afectate.
Dacă astăzi se împușcă un urs, mâine vine altul, iar problema rămâne nerezolvată. Aceste animale au nevoie de hrană, iar administrațiile au buget pentru așa ceva. Probabil se aruncă în pădure câțiva saci de mere, dar aceste acțiunii nu se fac cum trebuie.”, susține Gianina Șerban.
Urmăriți și alte subiecte dezbătute în emisiune prin următorul link: https://fb.watch/70S2CwuDdZ/
Distribuie acest articol!