Economie

Falimentul este aproape – BNR a mai printat 32 de miliarde de lei pentru a împrumuta statul român

Teoretic statele nu se pot afla în faliment, statele pot ține popoarele în sărăcie, ceea ce se întâmplă astăzi în România.

BNR a dat drumul al tiparniță crescând masa monetară cu peste 32 de miliarde de lei în doar câteva luni. S-a făcut acest lucru pentru a se cumpăra titluri de stat și a finanța statul român.

Atunci când cheltuielile sunt mai ridicate decât încasările și asta mai mulți ani la rând, ajungi în cele din urmă să închizi firma. Așa se întâmplă și cu statele.

România are o economie slabă, de puțin peste 300 de miliarde de euro, însă din această sumă aproape o treime reprezintă cheltuieli aferente bugetului de stat. Cifrele arată astfel că nu avem o economie reală, se mimează existența ei.

Economia se prăbușește dar masa monetară crește. Ce înseamnă acest lucru? Inflație, adică impozitarea proprietarilor de bani prin creșterea excesivă a prețurilor, adică vei putea cumpăra mai puțin dar cu mai mulți bani. Degeaba aparent sunt bani peste tot dacă în realitate ei sunt fără valoare, nu au la bază o creștere economică reală.

Guvernul cheltuie prea mulți bani față de posibilitățile economiei. Pentru a se reașeza totul pe un făgaș normal trebuie scăzute cheltuielile la bugetul de stat, trebuie redus numărul de oameni angajați.

Guvernele din ultimii 5 ani au tot crescut numărul de persoane care lucrează la stat. Față de acum 10 ani avem cu proximativ 300.000 de români mai mulți angajați, majoritatea aduși de către partidele politice.

Cheltuielile cu salariile au explodat nu doar prin creșterea numărului de angajări cât și prin creșterea veniturilor salariale. Primăriile au fost lăsate să dea bani , adică salarii, după bunul plac, așa că au redus investițiile și au început să își crească salariile.

Economia României se va prăbuși dacă se continuă în acest ritm și nu pare că PSD și PNL înțeleg acest lucru. Pe scurt: eliminată birocrația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button