ActualitateEconomie

După dezastrul lăsat în țară de PSD și PNL, România are nevoie de o economie de război

După dezastrul lăsat în țară de PSD și PNL, România are nevoie de o economie de război pentru a reveni pe linia de plutire. Președintele Klaus Iohannis și guvernele sale trădătoare de țară au pus țara pe butuci cu o datorie publică de peste 137 de miliarde de euro ce depășește 50% din PIB. Noul guvern trebuie să adopte o economie de război pentru a gestiona resursele economice vitale.

Chiar dacă sună dur, va fi nevoie de o mobilizare națională atât pe plan civil cât și militar. Toate acestea implică măsuri precum mobilizarea populației, controlul producției și autosuficiența. România se află în război cu partidele politice ce au acaparat țara în ultimii 32 de ani, dar și cu influențele străine ce au dus țara spre o pantă periculoasă ce ne poate arunca într-un război care nu este al nostru.

Ce înseamnă economia de război

Când o țară se lansează într-un război, conflictul se desfășoară în toate domeniile. Prin urmare, este vital să nu neglijăm economia națională. Aici intră în joc așa-numita economie de război. Astfel, statul, luând frâiele economiei, va acorda prioritate nevoilor armatei, încercând însă să nu uite populația.

Economia de război implică deversarea tuturor resurselor unei țări în conflict, făcând eforturi nu numai la maxim în planul militar, ci și punând producția în slujba nevoilor armatei. Aceasta înseamnă că nu numai soldații sunt mobilizați pe front, ci și populația civilă este mobilizată ca forță de muncă.

Există modalități foarte diferite de a conduce o economie de război. Cu toate acestea, există o serie de măsuri economice destul de comune în aceste tipuri de situații.

Nu suntem în război, dar România se confruntă cu o inflație galopantă – Economia de război

În primul rând, trebuie remarcat faptul că, întrucât este o confruntare războinică între țări, statele vor prelua controlul economiei naționale. Astfel, guvernele au o mare putere atunci când vine vorba de luarea de măsuri economice.

Una dintre marile temeri ale războiului este hiperinflația(ex. Ucraina), foarte distructivă pentru economia unei țări. Prin urmare, există o mare intervenție în politica monetară pentru a controla o creștere rapidă a nivelurilor prețurilor.

Statul are nevoie de o industrie puternică în condiții de război. În ultimii 32 de ani, industria României a fost distrusă până la extincție de către PSD și PNL în diferitele lor forme și denumiri. România nu mai are astăzi o independență energetică deși ar putea să exporte și să sprijine partenerii din UE în condițiile crizei energetice. Noul Guvern din 2024 are obligația de a resuscita industria națională în contextul internațional turbulent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button