Președintele ANAF anunță multe controale la persoanele fizice care se afișează cu bunuri cu o valoare cu mult peste veniturile pe care le declară.
Este bine că se caută marii evazioniști ai țării, dar nu credem că vreo 200 de persoane fizice ar fi putut face așa de mult rău țării.
Românii ar fi dorit să se analizeze cum de OMV a dus în Austria numai în ultimele 12 luni aproximativ jumătate de miliard de euro din vânzarea de benzină și motorină la prețuri supraevaluate.
Mai mult decât atât, specialiștii consideră că mare parte din veniturile persoanelor fizice provin din activități online iar banii vin afara țării. Se pare că aceștia au un rol pozitiv în echilibrarea balanței comerciale deoarece aduc valută multă în România. Ei își plătesc impozitele în statele unde funcționează site-urile unde activează, dar se pare că nu le pasă guvernanților acest lucru. În momentul în care valută este utilizată pentru achiziția de bunuri și servicii banii ajung să fie impozitați și în România, este doar o problemă de timp.
Pe de altă parte șeful la ANAF și-a dobândit funcția după ce a fost cotizant la PNL. El ar trebui să dea dovadă de echidistanță și să verifice întâi modul în care a fost dobândită averea actualului președinte, Klaus Iohannis.
Deși a fost doar un umil profesor, se pare că acesta a dobândit cele 6 case pe care le are din meditații. Sigur că acest lucru reprezintă o ofensă pentru români și este o mare minciună, dar ar fi bine ANAF să verifice și să analizeze cum s-a ajuns în această situație.