Președintele AUR filiala București, Dragoș Geamănă, a vorbit în emisiunea Alert News prezentată de Georgiana Bangălă despre atribuțiile unei filiale de partid și în special de activitatea filialei AUR București. Urmăriți emisiunea integral pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5xRX7imWO8/
Dragoș Geamănă vorbește despre conceptul de filială și cu ce se ocupă aceasta: „Organizațiile locale ale partidelor politice reprezintă baza partidelor. Potrivit legii, orice membru al unui partid politic trebuie să fie membru într-o filială, acționând la acel nivel. Pe lângă aceste organizații teritoriale, mai pot exista și organizații de tineret, organizații de femei și ale diferitelor categorii sociale. Organizațiile de bază sunt organizațiile teritoriale, cele județene și pe localități, iar în București avem organizația municipală cu organizațiile de sectoare.
Alianța pentru Unirea Românilor este organizată așa cum prevede legea din România pe organizații teritoriale, iar la nivelul Bucureștiului avem organizația București și organizații de sectoare potrivit statului. Filiala este organizată la fel ca și partidul, având o conducere, iar împreună cu membrii acesteia acționează în conformitate cu planurile pe care conducerea organizației le stabilește.
Pentru înființarea unei astfel de filială trebuie constituite grupuri de inițiativă, iar în măsura în care aceste grupuri fac dovada că pot să acționeze și să organizeze în conformitate cu cerințele conducerii centrale ale partidului, filiala se înființează și la nivel juridic.”
Domnul Dragoș Geamănă vorbește despre scopul filialei AUR și ce își propune să facă pentru cetățenii Capitalei: „Filiala AUR București își propune să continue ceea ce le-a promis cetățenilor în anul 2020 și să dezvolte aceste planuri. Cetățenii trebuie să înțeleagă în ce direcție mergem, iar pentru acest demers avem de pregătit ca toate lucrurile să funcționeze așa cum trebuie.
Transportul trebuie să meargă către un trafic inteligent, prin semafoare inteligente și sisteme de parcare inteligente. Avem în vedere pregătirea pentru dezvoltarea infrastructurii prin creșterea capacității de transport public urban și aici vorbim și despre crearea de pasaje la nivelul ieșirilor din București pentru fluidizarea traficului.
Bucureștiul se confruntă cu un alt tip de blocaj, fiecare lucrare de infrastructură trebuie gândită foarte bine și pe termen lung de până la 15 ani, pentru a evita, pe cât posibil, blocarea completă a arterelor și îngreunarea traficului. Fiecare metru pătrat din Capitală trebuie cunoscut foarte bine de către autorități, pentru ca lucrările de infrastructură să fie cât mai puțin invazive și cu un timp cât mai scurt de execuție.”
Urmăriți emisiunea pe Facebook prin link-ul următor: