Cumpărați produse realizate în România de la magazine. Aceasta este o campanie de informare desfășurată de către redacția 4media.info.
Atunci când intrați într-un magazin și alegeți produse de pe raft sau din frigider citiți cu atenție ce scrie pe ambalaj. Achiziționați doar produse care sunt realizate în România.
Dacă pe un produs nu este specificat unde este fabricat sau scrie că este fabricat la modul general în Uniunea Europeană atunci cu siguranță el nu este realizat în România.
Cumpărând produse românești atunci ajutați companiile producătoare din România să plătească salarii și automat taxe, impozite din care statul ar trebui să construiască drumuri. Cumpărând produse realizate în România veți asigura locuri de muncă acasă și bine plătite.
Nu vă uitați că un produs străin este cu puțin mai ieftin, acest cost va ajunge în cele din urmă la noi dacă refuzăm să înțelegem că banii noștri trebuie să se ducă la ai noștri deoarece în cele din urmă revin la noi.
România este astăzi o țară ce are o economie bazată în principal pe consumul produselor importate. Pentru a obține banii necesari importurilor vindem materie primă(precum cereale), exportăm forță de muncă și ne împrumutăm foarte mult. Aceste împrumuturi nu pot merge la nesfârșit, la un moment dat creditorii vor dori ceva la schimb și cu un mare profit, cum ar fi: rețeaua națională de producere a energiei electrice și de distribuție a acesteia.
Atunci când mergi la magazin și ai de ales între un măr realizat în România și un măr cultivat în Polonia să te gândești că pentru tine este o alegere banală, dar pentru fermier este diferența între faliment sau a putea continua să lucreze și în anul viitor.
Atunci când trebuie să alegi între o roșie produsă în România și o roșie produsă în Spania să alegi corect. Noi trebuie să plătim locuri de muncă acasă, banii să ajungă la fermierul român, el mai departe asigură alte plăți dar tot în țară și așa se rotesc banii în interiorul țării.
Nu cumpărați produse străine deoarece falimentați economia propriei țări și o susțineți pe cea a unei altei țări. Pentru fiecare produs străin cumpărat să știți că față de ceea ce vedeți pe raft plata este dublă. De ce? Pentru că o dată plătesc românii în magazin și încă o dată plătește statul ca să asigure din credite externe valuta necesară. Dar returnarea valutei tot de către poporul român se face, așa că în cele din urmă tot noi plătim.
România face importuri colosale de legume, fructe, carne, combustibili și alte produse care sunt necesare. În anul 2021 deficitul comercial a fost unul istoric: de aproape 25 de miliarde de euro.