Recomandarea redacției

Culmea politicii – Tot mai mulţi USR-işti devin penali în funcţii publice!

USR își apără colegii penali – Cătălin Drulă susține că DNA hărțuiește primarii și viceprimarii USR

După ce s-a chinuit un an de zile să tergiverseze procesul, cu diverse cereri și proceduri, Clotilde Armand a pierdut la Curtea de Apel București, unde ceruse anularea raportului de evaluare prin care Agenția Națională de Integritate (ANI) a găsit-o în incompatibilitate.

Curtea de Apel București a admis doar sesizarea CCR cu privire la textul legal care reglementează incompatibilițările primarilor, fără a dispus și suspendarea judecății până la soluționarea excepției la CCR.

Potrivit ANI, Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese, deoarece în exercitarea atribuţiilor de primar a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie”, finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003.

Corupție la Primăria Timișoara – Plăți de sute de mii de lei pentru lucrări fictive și salarii nejustificat de mari

Curtea de Conturi a constatat „dezastrul” produs de administrația Fritz. Firme favorizate și plăți de sute de mii de lei pentru lucrări fictive și salarii nejustificat de mari, relatează ziuadevest.ro.

Inspectorii Curţii de Conturi Timiș au finalizat auditul financiar la Primăria Timişoara şi la instituţiile din subordine asupra situaţiile financiare din anul 2022.

Flavia Boghiu, viceprimarul USR al Brașovului, e urmărită penal de DNA pentru abuz în serviciu.

Viceprimarul USR al Braşovului, Flavia Boghiu, şi şeful Serviciului Administrarea Patrimoniului din cadrul Primăriei sunt urmăriţi penal de DNA pentru abuz în serviciu, după ce ar fi permis unei asociaţii să folosească imobilul „Catacombe Braşov”, fără aprobarea Consiliului Local, potrivit unui comunicat al instituției. 

DNA susţine că prejudiciul produs Primăriei Municipiului Braşov este de 304.010 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru asociaţia respectivă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectele Flavia-Romona Bighiu, viceprimar al municipiului Braşov, şi Cristine Manolache, şef al Serviciului Administrarea Patrimoniului şi Urbanism Comercial (SAPUC) din cadrul Primăriei municipiului Braşov, pentru săvârşirea a câte unei infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Drulă și ai lui sar din nou ca arși, după ce DNA-ul a deschis un dosar unuia de-al lor. E vorba de viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu, care a aflat că este „penală” în accepțiunea celor ce protestau în stradă în perioada lui Dragnea.

Iată ce a scris jurnalistul Dan Bucura despre acest subiect: „Ce să vezi, când i se face dosar unui USR-ist, este abuz, este stat paralel, este șantaj politic, este intimidare. Să citiți de curiozitate delirul lui Drulă pe acest subiect, pe pagina sa de Facebook. Parcă îl aud pe Codrin Ștefănescu, în vremurile sale de glorie. Textul șefului USR are toate ingredientele discursului PSD-ist de atunci.

„Morala: avem stat paralel, atunci când se ia de USR-isti și stat de drept, când îi ia pe ceilalți. Sau poate că liderul USR are dublă personalitate. O personalitate care îl va îngropa electoral, atât pe el, cât și micuțul partid pe care încă îl conduce…”

Vlad Voiculescu este urmărit penal de DNA – Fostul ministru este acuzat de abuz în serviciu – A cumpărat prea multe vaccinuri

Procurorii DNA îl acuză pe Voiculescu de săvârșirea a două fapte de abuz în serviciu, plus complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave.

DNA susține că Voiculescu ar fi putut opta să nu cumpere vaccinurile achiziționate de Comisia Europeană.

În replică, Voiculescu a spus că „nu numai că nu am semnat contractele, ci atunci când luau deciziile nici măcar nu mă informau.

Semnătura este una electronică. Contractul se semna electronic, se decripta cu o cheie pe care o avea cineva din CNCAV, un angajat MApN. Nici o decizie importantă a domnului Cîțu nu era luată fără domnul președinte”.

Vlad Voiculescu susține că toate contractele pentru vaccinuri au fost semnate de reprezentantul CNCAV (Comitetul Național pentru Coordonare Activităților de Vaccinare), „cu mandat de la premierul Cîțu”, iar Ministerul Sănătății și el personal nu eram implicați. Fostul ministru a mai precizat că persoane eligibile pentru vaccinare erau 16 milioane, nu 10 milioane cum susține procurorul DNA.

În același dosar, fostul premier Florin Cîțu a fost pus sub urmărire penală de DNA. Este acuzat de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în dosarul vaccinurilor anti-COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button