PSD, PNL și UDMR au abandonat guvernarea României. Acest lucru reiese din situația economică dezastruoasă a țării din ultimele luni. Partidul AUR atrage atenția că România se îndreaptă spre colaps dacă coaliția nu renunță la acest mod de guvernare.
Claudiu Târziu atrage atenția asupra unui aspect foarte important este angajamentul pe care îl face domnul ministru al Energiei, Virgil Popescu, celebru deja pentru gafele pe care le face la conducerea acestui minister și pentru răul pe care îl face împotriva românilor.
„Acest ministru s-a angajat în fața Comisiei Europene să forțeze elaborarea și adoptarea unei legi, așa numită decarbonizarea. Prin această lege ar urma să se închidă definitiv și ireversibil toate grupurile energetice pe bază de lignit și huilă, precum și la carierele de cărbune.
Noi ne pregătim să renunțăm la tot ce înseamnă cărbune în condițiile în care toate statele europene au revenit asupra deciziei de a renunța la producția de cărbune și energie pe bază de cărbune în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina.
Dacă acest ministru reușește să își ducă planul al bun sfârșit, România va pierde 4.000 de megawați, aproape două treimi din consumul intern. Nu vom ști de unde vom suplimenta, având în vedere că noi nu avem capacități de producție de altă natură, nuclear sau hidro.„, susține Claudiu Târziu.
Adrian Axinia, deputat AUR și vicepreședinte AUR, vorbește despre inițiativa toxică a coaliției PSD-PNL-UDMR de a majora impozitele pentru firmele românești și taxele de propietate pentru români:
„AUR se opune categoric acestui tip de inițiativă, deoarece oricâți bani am aduce la bugetul de stat, această coaliție nu îi va redirecționa către investiții. Avem nevoie de măsuri concrete pentru reducerea birocrației și să nu uităm că în ultimul an s-au făcut peste 35.000 de angajări în domeniul statului. Situația nu este sustenabilă, iar statul român este într-o incapacitate de plată mascată prin inflație.
Noi cerem aplicare anumitor măsuri.
- Elimnarea pensiilor speciale nesimțite;
- Eliminarea subvenției acordate partidelor politice;
- Dorim reducerea aparutului guvernamental. Aduce aminte că în Elveția sunt doar 7 minister, la noi sunt 20;
- Digitalizarea și automatizarea proceselor care implica relația între stat și cetățean și firme;
- Reducerea numărului de instituții centrale și descentralizate, având un număr de 4000 la activ;
Ultimele măsuri ale PSD și PNL au ca scop eliminarea firmelor românești de pe piața românească și europeană.”, încheie Adrian Axinia.
Claudiu Târziu, în calitate de președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni, a mai vorbit despre un proiect de lege care îi privește în mod deosebit pe acești români de pretutindeni.
„Știm foarte bine că acești români nu sunt reprezentați cum trebuie în Parlament. Avem peste șase milioane de români în afara granițelor, iar potrivit legii, ei ar avea dreptul să fie reprezentați de un numar mai mare de parlamentari.
Avem patru deputați și doi senatori care reprezintă diaspora, în condițiile în care norma de reprezentare pentru un deputat este de 73.000 de români, iar pentru senatori este de 168.000 de cetățeni români.
După calculele noastre, ar trebui să avem nevoie de cel puțin 37 de senatori care să reprezinte diaspora și 83 deputați aleși pentru circumscripția 43 care reprezintă diaspora.
Am propus modificarea legii în acest sens, astfel încât să existe o reprezentare proporțională a românilor care se află în străinătate și care merită să aibă apărători direcți în legislativul țării.
Legea a intrat în circuitul parlamentar și urmează să fie dezbătută și adoptată în comisiile de raport. Fac un apel la colegii mei de la alte partide să nu blocheze acest proiect de lege doar pentru simplu fapt că vine de la AUR.„, încheie Claudiu Târziu.