Marcel Ciolacu a cerut luni tuturor companiilor din România un moratoriu de şase luni de zile pentru îngheţarea preţurilor şi solidaritate cu populaţia şi Guvernul de parcă companiile sunt de vină pentru jaful generat de guvernul său în anul electoral 2024.
„Fac un apel către companiile care continuă să nu îşi plătească corect taxele şi să îşi externalizeze profiturile: nu mai putem aşeza povara fiscală tot pe companiile care sunt corecte, care investesc, produc şi creează locuri de muncă. Cu alte cuvinte: plătiţi toţi corect sau plecaţi”, a transmis Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.
În contextul adoptării de către Guvern a ordonanţei de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, supranumită ordonanţa „trenuleţ”, premierul a spus că solicită „tuturor companiilor din România un moratoriu de şase luni de zile pentru îngheţarea preţurilor şi solidaritate cu populaţia şi Guvernul”.
El a avut un mesaj şi pentru pensionari şi românii cu venituri mici.
„Măsurile pe care le luăm astăzi ne dau încredere că, atunci când vom face bugetul de stat în ianuarie, vom găsi resursele financiare, fie pentru a acorda în sprijin one-off pentru pensiile mici şi medii, fie să indexăm pensiile cu rata inflaţiei în a doua parte a anului. De asemenea, vom reduce gradual povara fiscală pe muncă cu până la cinci puncte procentuale în cazul salariilor mici şi al familiilor cu copii”, a susţinut Marcel Ciolacu.
El a adăugat că este pregătit pentru orice critică.
„Ca prim-ministru sunt pregătit pentru orice critică. În acest mandat nu am de gând să fiu popular, ci să fiu extrem de eficient. Cu alte cuvinte, criticaţi-mă pe mine, dar lăsaţi România să meargă înainte şi să se dezvolte. Nu se poate face altfel”, a afirmat premierul.
Guvernul adoptă în şedinţa de luni ordonanţa privind unele măsuri fiscal-bugetare, supranumită ordonanţa „trenuleţ”, a anunţat premierul Marcel Ciolacu.
El a amintit că România a obţinut de la Comisia Europeană o prelungire de la patru la şapte ani pentru reducerea deficitului bugetar, iar primul pas este să diminuarea acestuia la 7% în 2025.