Opinii

Cine sunt profesioniștii cu șapcă roșie care au asediat Capitoliul?

În urma evenimentelor din Statele Unite ale Americii apar tot mai multe întrebări despre cum a fost posibil să se întâmple așa ceva. Primul lucru care mi-a atras atenția a fost anunțul făcut de CNN cum că grupuri de susținători ai lui Trump cu șapcă roșie asediază Capitoliul.

Cine a mai organizat proteste sau are o vârstă și a văzut de aproape ce s-a întâmplat la noi la Revoluție, Mineriade, Timișoara 89, înțelege că ceva nu se leagă. Nu putem uita de celebrele pulovăre ale lui Iliescu, Petre Roman, Mircea Dinescu, Gelu Voican Voiculescu, Brucan, ce alergau pe la TVR să îl prezinte pe emanatul pieței.

Tinerii cu constituție atletică, care au spart vitrinele la Timișoara și au pătruns în CC la București, în 1989 sau cei care au dat foc la autobuzele din Piața Universității și au atacat Ministerul de Interne pe 13 iunie. Să nu uităm de angajații Securității lui Măgureanu îmbrăcați în mineri care au devastat sediile partidelor și conduceau gloatele spre Universitate.

Cam asta s-a întâmplat și ieri în Statele Unite. Au dorit să îi dea o lovitură fatală lui Donald Trump și au reușit. Indivizii cu șepcuțe roșii „Make America Great Again” seamănă mai mult cu niște agenți ai forțelor speciale decât cu niște luptători pentru democrație. Tehnicile de luptă și asediu folosite ne arată că aceștia sunt profesioniști, nicidecum fani ai lui Trump.

În interiorul Senatului american au apărut și poze cu un grup de ciudați ce au fost deconspirați pe rețelele de socializare ca fiind membri ”Black lives matter”, nicidecum fani ai președintelui Trump. În alte filmări se observă cum poliția americană îi lasă pe fanii lui Donald Trump să intre în clădire, chiar oferind ajutor .

https://www.facebook.com/1144751267/videos/10218592974472626/

Pe cine ajută aceste evenimente?

În nici un caz nu ajută America. În momentul de față America arată ca o țară cu o democrație slabă, unde cel puțin 40% din populație consideră că alegerile au fost fraudate. Și ca să mai învățăm o lecție din Statele Unite, nu trebuie să ajutăm mass-media să obțină mai multă putere decât Parlamentul și Președinția. În momentul de față în SUA presa dictează decizii politice, iar cei care ar trebui în mod normal să decidă sunt simplii executanți.

Back to top button