Circa 9 milioane de euro s-au furat de la români pentru dosul împăratului de la Cotroceni. Iohannis se face că nu știe, dar totul era cunoscut la nivel guvernamental, la fel cum se știe de plimbările lui prin hoteluri de lux din Paris și Dubai.
Unii se tem să îi și pronunțe numele împăratului, însă noi spunem totul verde în față.
Autorităţile trebuie să lămurească dacă banii investiți în renovarea „palatului împăratului” provin de la PNL, care a decis, în mod surprinzător, să cheltuie suma de 9,394 milioane de euro din subvenția primită de la bugetul de stat pentru a cumpăra trei imobile pentru folosința cărora plătea o chirie lunară de doar 11.000 de euro.
RA-APPS, agenția de stat care se ocupă de renovarea secretă a Palatului Împăratului, oferă venituri foarte generoase pentru şefii săi.
- „Președintele RA-APPS, domnul Marius Grăjdan, 4.400 de euro/lună net de la stat (în 2022). Nevasta este angajată într-o companie de stat și nu una oarecare, ci la Transgaz. Monopol de stat care câștigă tone de bani din monopolul pe care îl exploatează.
De Marius Grăjdan s-a auzit prima oară în 2015 când, romaniacurata.ro scria despre reținerea de către DNA a colonelului STS Ştefan Enache, detaşat de la UM 02999 la Secretariatul General al Guvernului. Ştefan Enache ceruse unei persoane o șpagă ca să intervină la directorul RA APPS, Marius Grăjdan. Denunţătorul era interesat să câştige la licitaţie un imobil din Bucureşti la un preţ mult subevaluat.
În 2017, soția directorului general, Vasilica Grăjdan a fost angajată la Transgaz (companie aflată tot sub autoritatea SGG) în funcția de director la Direcția de planificare și organizare resurse. Șeful Vasilicăi. Ion Sterian, directorul general a Transgaz, a lucrat și el la RA APPS. Astfel, Marius Grăjdan este fostul superior ierarhic al lui Sterian, angajatorul Vasilicăi.
În prezent, Vasilica Grăjdan luceraza la tot Transgaz și este administrator al Eurotransgaz SRL (compania Transgaz-ului din Republica Moldova).
În timp ce multe imobile din patrimonial RA APPS stau să se dărâme, în 2019, pentru a se pune bine cu mai marii țării, Grăjdan aproba investiții de 600 mii euro în vilele de protocol din Neptun folosite de Dragnea și Tăriceanu. Banii au fost băgați în piscine, plajă cu piatră care nu se încălzește la soare și jacuzzi.
Cu trei săptămâni înainte ca Liviu Dragnea sa fie condamnat definitiv la închisoare, RAAPPS atribuia un contract de pază pentru niște obiective din patrimoniu său firmei Europrotect Security. Firma, cu sediul în Alexandria, era controlată de apropiați ai lui Stefan Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea. Valoarea serviciilor a fost de peste de 3,3 milioane lei fara TVA.
Colac peste pupăză, parlamentul vrea să lase RA APPS și fără terenul de la Romexpo pe care Iulian Dascălu vrea să construiască un mall.
Marius Grăjdan câștigă peste 20 mii lei pe lună de la RA APPS.
- Doamna Laura Dragotă, 3.620 de euro/lună net de la stat (2022). Lucrează în același timp și la RA-APPS, și la Ministerul Finanțelor, și la Secretariatul General al Guvernului, și la Transgaz, unde e colegă cu soția președintelui RA-APPS. E o lume mică, într-adevăr.
Laura Raluca Alina Dragotă este de ani buni administrator la RA APPS. Dna Dragotă a trecut, de-a lungul carierei sale, prin vreo zece CA-uri (inclusiv Transgaz – aflată tot sub autoritatea SGG).
De la terminarea studiilor, în 2004, a început să lucreze în Ministerul de Finanțe unde acum ocupă funcția de consilier superior. Anul trecut, dna Dragotă a fost și director general adjunct – Directia Generala Politic Publice, strategii si control intern managerial din cadrul SGG.
De la SGG, Dragotă a plecat cu scandal după ce, așa cum susține ziarul Bursa, „ Ştefan Jicol, directorul general al Direcţiei Generale Politici Publice şi Control Intern Managerial şi coordonator al Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru SGG, s-a constituit drept avertizor de integritate şi a acuzat-o pe Dragotă de mai multe nereguli în activitatea de la SGG.”
Tot ziarul Bursa scria că „Laura Dragotă a fost protejata lui Codrin Ştefănescu în perioada 2015-2019 căruia îi aranja inclusiv diverse nevoi locative la RA APPS, ea fiind membru CA RA APPS din octombrie 2015. Cunoscută ca foarte bună combinatoare în zona guvernanţă şi foarte utilă PSD, a stat pe cabinetul secretarului de stat Florin Iura până la căderea guvernului Dăncilă în noiembrie 2019, intrând apoi pe cabinetul secretarului de stat Gheorghe Pecingină, care a venit la PNL de la ALDE şi mai înainte de la PSD. Din 15 martie 2021 a fost detaşată în SGG, cu exercitare temporară, fără concurs, de pe funcţia de execuţie din Ministerul Finanţelor la SGG ca director general adjunct al Direcţiei Generale Politici Publice şi Control Intern Managerial (DGPPSCIM).”
Laura Raluca Alina Dragotă este soția lui Marius Cătălin Dragotă, ofițer pensionar MAI. În 2012, comisarul șef Marius Dragota a fost împuternicit să ocupe funcția de șef al Poliției Capitalei. Anterior, el a fusese detașat la Direcția Generală de Informații și Protecție Internă (DGIPI). După trei luni, Dragotă și-a dat demisia din funcția de șef al Poliției Capitalei invocând motive personale. În prezent, fostul ofițer MAI este director executiv la firma Niro Group Niro Investments SA și membru în CA-ul firmei Overland Guard SRL (firma care pazeste Complexul Comercial Dragonul Roșu). Ambele companii sunt patronate de omul de afaceri Nicolae Dumitru, condamnat definitive în dosarul „Microsoft”.
- Domnul Gâmbuțeanu Marian, membru în conducerea RA-APPS, își completează veniturile cu încă câteva salarii de la ASF. Mai precis, cu încă 16 salarii/an.
- Domnul Dragoș Condrea, 4.825 de euro/lună net de la stat (2022). Lucrează în același timp și la RA-APPS, și la Secretariatul General al Guvernului, și la Compania Națională de Investiții, și la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.
- Domnul Victor Moraru, 5.844 de euro/lună net de la stat (2022). A fost în PRO România, că doar se știe că partidul este vehiculul pentru reușită în statul român. Lucrează în același timp și la RA-APPS, și la Secretariatul General al Guvernului, și la EximBank. Iar soția, evident tot bugetar de lux, angajată la ANRE și la Consiliul Județean Ialomița.