Exporturile de fructe și legume proaspete ale Turciei au crescut cu 13% în 2021, față de anul precedent, ajungând la 3,83 miliarde de dolari. România are un aport important la aceste cifre, clasându-se pe locul al cincilea după Rusia, Germania, Irak şi Ucraina.
Fermierii români nu mai știu să cultive legume și fructe, tocmai de aceea trebuie să le aducem din alte state. Se întâmplă acest lucru deoarece marile lanțuri de magazine preferă să aducă produse din import iar țăranii români sunt abandonați și aproape de faliment.
Nu doar din Turcia aducem legume și fructe. Țări precum Spania, Italia, chiar și Germania și Olanda furnizează României cantități impresionante.
Industria de fructe și legume din România a atins un maxim istoric în 2020 și a continuat acest trend și în 2021, având rezultate nete care depășesc un miliard de lei, pe fondul unei creșteri a consumului, dar în același timp importurile au ajuns la maximul istoric și există riscul ca dependența de importuri să accelereze în continuare, arată o analiză realizată de KeysFin.
În acest timp satele românești se golesc deoarece țăranii români nu au de muncă. Statul român a abandonat aproape în totalitate satul românesc, nimeni nu mai are de muncă deoarece totul se bazează pe importuri.
Potrivit datelor oferite de Registrul Comerțului în Buletinul Procedurilor de Insolvențe, în 2021 au fost 110 insolvențe în industria de legume și fructe, cu 20% mai multe decât minimul ultimilor 15 ani, 92 de insolvențe înregistrate în 2020, cu 67% mai puține față de vârful indicatorului atins în 2013, de 337 de insolvențe.
Aceste importuri se realizează cu bani împrumutați dar oare cât ne-or mai da creditorii fără să îi ceară înapoi și asta la dobânzi foarte mari?