Politică

AUR către Iohannis: Mandatul tău nu e legitim. Mașina de mutări e pregătită, eliberează biroul!

România trăiește vremuri absurde, în care un președinte ilegitim, sprijinit de un sistem corupt, refuză să accepte realitatea: mandatul său s-a încheiat, iar voința poporului a fost anulată printr-un artificiu juridic grotesc. Klaus Iohannis își prelungește mandatul dincolo de 21 decembrie, sfidând Constituția și alegătorii. AUR, singura forță politică autentic suveranistă, a refuzat să participe la consultările convocate de Iohannis. George Simion a transmis clar: „Ne-am adus mașina de mutări. Este timpul să eliberezi biroul de la Cotroceni!”

România în colaps economic și politic

În timp ce Iohannis și partidele sistemului mimează stabilitatea, România alunecă spre colaps economic. Fitch a retrogradat ratingul țării la „negativ”, datoria publică a explodat la peste 200 de miliarde de euro, iar deficitul comercial a depășit 30 de miliarde. Țara a ajuns să importe aproape tot ce consumă, în timp ce industria și agricultura sunt abandonate.

Mai grav, numărul angajaților la stat a crescut cu 200.000, transformând bugetul public într-o gaură neagră. Clientelismul politic al PSD și PNL a umflat artificial aparatul de stat, în timp ce sectorul privat suferă din cauza taxelor și a inflației galopante. Românii își pierd puterea de cumpărare, iar exodul forței de muncă continuă să golească țara.

AUR susține voința poporului: Călin Georgescu, președintele ales

În fața acestui haos, George Simion și Partidul AUR au luat o poziție clară. În ciuda anulării alegerilor de către Curtea Constituțională, AUR declară că nu va propune un alt candidat pentru alegerile reluate.

„Poporul a votat. Călin Georgescu este președintele ales de români. Noi nu participăm la această farsă electorală orchestrată de un sistem disperat să-și protejeze privilegiile”, a afirmat George Simion.

AUR susține că anularea alegerilor reprezintă o încălcare gravă a drepturilor fundamentale și o subminare a suveranității poporului. Decizia Curții Constituționale este văzută ca o lovitură de stat mascată, menită să perpetueze dominația sistemului.

USR: De la „hoții de la PSD” la „forțele democratice”

În timp ce AUR refuză să legitimeze mascarada, USR și-a arătat adevărata față. Partidul, care în campania electorală promitea să lupte împotriva „hoților de la PSD”, a ajuns la masa negocierilor cu PSD și PNL.

„Este rușinos. Înainte de alegeri spuneau că PSD reprezintă corupția și jaful național. Acum îi numesc forțe democratice și negociază cu ei. Este o trădare fără precedent a electoratului propriu”, spun analiștii politici.

Această schimbare bruscă de poziție demonstrează fragilitatea USR, care preferă compromisul în locul principiilor. Electoratul său asistă acum la o metamorfoză tristă: de la partidul reformist la o anexă a sistemului.

Iohannis și încălcările Constituției: Un mandat ilegitim

Pentru a-și prelungi mandatul, Klaus Iohannis a încălcat mai multe articole fundamentale din Constituție:

Art. 83 alin. (1): Mandatul președintelui este limitat la 5 ani. Orice prelungire fără alegeri legitime este ilegală.

Art. 1 alin. (5): Respectarea Constituției este obligatorie. Decizia de prelungire a mandatului contravine acestui principiu.

Art. 2 alin. (1): Suveranitatea aparține poporului. Anularea alegerilor subminează acest drept fundamental.

Art. 146 lit. e): Curtea Constituțională soluționează conflicte juridice, nu anulează alegeri.

Aceste încălcări grave subminează statul de drept și pun sub semnul întrebării legitimitatea oricărei acțiuni întreprinse de Klaus Iohannis în această perioadă. Conform Art. 95 din Constituție, Parlamentul are obligația să inițieze suspendarea președintelui pentru încălcarea gravă a legii fundamentale.

Anularea alegerilor: O infracțiune penală gravă

Decizia de anulare a alegerilor prezidențiale de către Curtea Constituțională nu este doar un abuz de putere, ci și o infracțiune penală. Conform Art. 297 Cod Penal, membrii Curții care au luat această decizie au comis abuz în serviciu, depășindu-și atribuțiile legale.

Mai mult, dacă decizia a fost influențată de factori externi sau de promisiuni politice, ea poate fi încadrată la Art. 13 din Legea 78/2000 (fapte de corupție).

Cine trebuie să investigheze? Direcția Națională Anticorupție și Parchetul General au obligația legală să deschidă anchete. De asemenea, Parlamentul ar trebui să creeze o comisie specială de investigare.

Ce riscă cei vinovați? Cei responsabili riscă pedepse cu închisoarea pentru abuz în serviciu, corupție sau neglijență, dar și pierderea funcțiilor publice.

Un viitor incert pentru România

România se află la o răscruce istorică. AUR, prin refuzul de a participa la consultări și prin susținerea fermă a lui Călin Georgescu, arată că există încă o opoziție reală față de sistem. Însă întrebarea rămâne: vor găsi românii curajul să ceară schimbarea, sau vor accepta în continuare să fie martorii acestei mascarade politice?

Un lucru este sigur: Klaus Iohannis este un președinte ilegitim, iar mașina de mutări este pregătită. Rămâne de văzut cine va avea puterea să-i ceară să elibereze biroul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button