Chemaţi în Parlament, şefii Autorităţii pentru Supraveghere Financiară au recunoscut că problemele de la Euroins erau cunoscute de trei ani. Cu toate acestea, nu au făcut nimic, pentru că legea nu le-ar fi permis. Cel puţin asta pretind responsabilii ASF, angajați ai statului român, cu salarii notabile.
La rândul lor, reprezentanții Euroins consideră că singurii vinovați pentru șocul de pe piața asigurărilor, sunt cei din conducerea ASF.
16 milioane de lei amendă, plus trei plângeri penale și o lege care nu le-a permis să facă mai mult. Astfel și-au justificat activitatea în fața senatorilor cei din conducerea ASF, în frunte cu președintele Nicu Marcu. Fuseseră chemați la Parlament pentru a da explicații despre insolvența Euroins. Au confirmat că sunt trei ani de când investighează modul în care funcționa compania.
Salariile ASF, chiar și de 12.000 de euro lunar, plus indemnizații si bonusuri
Euroins este al patrulea lider de piaţă care s-a prăbușit. Două dintre aceste scandaluri au fost în mandatul actualei conduceri a autorității. USR a cerut demiterea șefilor ASF, care sunt numiți de Parlament pe o perioadă de 5 ani și au printre cele mai mari lefuri din rândul bugetarilor.
Conform siteului ASF, președintele autorității câștigă aproximativ 12.000 de euro lunar, plus o indemnizație de participare la ședințe. Vicepreședinții încasează aproape 7.000 de euro. Pe lângă aceste sume, mai primesc bani de vacanțe, plus alte bonusuri.
Pe de altă parte, Compania Euroins a anunțat că va ataca în instanță decizia ASF și va cere despăgubiri.