Premierul Austriei, Nehammer, nu poate înțelege amenințările de boicot la adresa companiilor austriece din România și Bulgaria.
Este „absolut inadmisibil să amestecăm problemele de securitate cu cele de politică economică. UE este în primul rând o comunitate economică”.
În același timp, el a reamintit că și Germania a blocat aderarea Austriei la Schengen timp de doi ani și jumătate.
În 2021, 8,84 milioane de cetățeni din afara UE lucrau în UE, din totalul de 189,7 milioane de persoane cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani, ceea ce reprezintă 4,7 % din total.
În 2021, rata de ocupare a forței de muncă în rândul populației active din UE era mai mare pentru cetățenii europeni decât pentru cetățenii din afara UE.
Premierul Austriei se comportă cu aroganță față de români și bulgari.
Acesta a declarat la un post de televiziune din Austria că boicotul produselor austrice și a companiilor austrice nu va avea niciun efect.
El consideră că șantajul de boicot va face rău chiar statelor care apelează la această armă.
De la începutul agresiunii militare a Rusiei în Ucraina în februarie 2022, Europa a primit cel mai mare număr de refugiați de la cel de Al Doilea Război Mondial și până în prezent.
Ponderea refugiaților în UE era de 0,6 % din populația totală.
Austria și Olanda se opun intrării României în Schengen. Cele Două state au oferit un motiv jenant: că ar veni emigranți din afară Europei, prin România, în Austria. Această acuză reprezintă un fals grosier.
Fără migrație, populația europeană s-ar fi redus în 2019 cu o jumătate de milion, având în vedere că s-au născut 4,2 milioane de copii și au decedat 4,7 milioane de persoane.
În 2020, populația UE a scăzut cu aproximativ 100 000 de persoane și aceasta pentru că s-au înregistrat mai puține nașteri, mai multe decese și o migrație netă mai redusă.
România este o țară așa de săracă că nici emigranții din țările africane nu doresc să locuiască aici.
Cele mai multe cereri de azil depuse pentru prima dată au fost depuse în:
Germania (148 200)
Franța (103 800)
Spania (62 100)
Italia (45 200)
Austria (37 800).