Domnul Andrei Dîrlău scriitor și doctor în istoria religiilor, membru în senatul partidului AUR, a venit la emisiunea Obiectiv România cu Ioana Rizzo din 5 Aprilie pentru a discuta chestiuni ce privesc România atât pe plan național cât și internațional.
Domnul Andrei Dîrlău vorbește despre declarația domnului Alex Moraru care a spus că AUR trebuie scos în afara legii. „Este o afirmație totalitară și o propunere dictatorială și evident caraghioasă, deoarece un partid votat democratic de 10% din electorat nu poate fi scos în afara legii.”
Întrebat dacă pandemia este folosită ca diversiune politică, domnul Andrei Dîrlău susține:”Este evident că da, este cât se poate de clar că autoritățile nu pot răspunde la întrebări foarte simple. De ce se închid magazinele când lumea încă nu a ieșit de la locul de muncă. Se practică o teroare discretă și sunt măsuri dictatoriale care trimit la un totalitarism pe care îl credeam apus.”
Domnul Andrei Dîrlău își exprimă părerea despre arcul guvernamental creat de PNL, USR-PLUS și UDMR.
„Lipsa totală de transparență este primul lucru pe care îl reproșez acestui guvern, iar acel grup de comunicare strategică i-a decizii în mod netransparent prin care nu există explicație publică pentru aceste măsuri. Populația suferă de aceste măsuri haotice luate în gestionarea acestei crize pandemice. Criza economică este complet ignorată de acest guvern și deja suntem la limita sărăciei prin milioanele de români care trăiesc cu salariul minim pe economie.
Întrebat despre propunerea legislativă inițiată de senatorii PNL privind vânzarea pământului național, domnul Andrei Dîrlău răspunde: „Este o realitate tragică, 40% din terenuri sunt deja vândute, terenuri agricole foarte fertile și este o mare eroare pe care nu o vezi în alte țări. Partidul AUR se opune acestui proiect și este clar că nu este o idee bună înstrăinarea fără niciun fel de limite a pământului românesc.
Senatorul Andrei Dîrlău vorbește despre situația Ucrainei în momentul de față și dacă aderarea acestei țari în NATO va îmbunătății drepturile minorităților române.
„Este o temă importantă mai ales în contextul actualelor acutizări ale conflictului dintre Ucraina și Rusia. Ucraina și-a intensificat demersurile pentru aderarea la NATO, iar această alianță a afirmat încă din 2008 că Ucraina va putea devenii membră a NATO. Ungaria blochează de ani de zile această aderare a Ucrainei din cauza măsurilor luate împotriva minorităților maghiare din țară. România are peste 500 de mii de oameni în Ucraina și nu face nimic pentru ei, se vede foarte clar o lipsă de interes național din partea șefului de stat.