Știri

Adio cenzură! MeWe, o rețea de socializare peste Facebook și Twitter

În urmă cu câteva zile am auzit zvonuri pe rețelele de socializare despre o aplicație mai tare decât Facebook și Twitter, care se recomandă împotriva cenzurii fiind creată cu ajutorul părintelui internetului Tim Berners-Lee.

„MeWe se recomandă ca o rețea de socializare creată cu contribuția lui Sir Tim Berners-Lee (inventator al World Wide Web) și încearcă să atragă utilizatorii de pe Facebook și Twitter. Creatorii platformei fără reclame(MeWe) susțin că utilizatorii rețelelor de socializare deținute de Mark Zuckerberg sunt „sătui de Facebook și Twitter din cauza prejudecății lor politice, a interferențelor electorale și a încălcărilor vieții private”. Aplicația, MeWe, se declară „Anti-Facebook” și oferă prima declarație a drepturilor de confidențialitate din industrie, oferind membrilor controlul asupra datelor, fluxurilor de știri și a confidențialității generale pe platformă.”, relatează Forbes despre noua rețea de socializare.

Mewe în România

Aplicația pare foarte prietenoasă atât pe telefon, dar mai ales pe desktop. Am testat noua aplicație și am descoperit că deja românii încep să formeze grupuri pe teme politice, sociale și, despre români în general.

MeWe este o combinație între Facebook și Twitter, dar are și multe noutăți cum ar fi PHOTOSTREAM, Mycloud sau Mypoll și poți ține chiar un jurnal personal.

Pe MeWe poți posta ca pe Facebook însă poți adăuga și tag ca pe Twitter, astfel ajută utilizatorii să ajungă instant la informație, adică nu vezi postările prietenilor la 4/5 zile cum se întâmplă acum pe Facebook și nu avem ”bule”, celebrele cercuri create special pentru fiecare categorie de utilizatori în funcție de ce gândim sau ideile noastre, pentru a nu interacționa cu ceilalți care gândesc diferit. În primul rând când postezi ceva pe profilul tău sau pe grupuri cu opțiunea public informația ajunge instant la prietenii tăi și la membrii grupurilor. Pe Facebook trebuie să plătești foarte mulți bani pentru ca informația să ajungă la oameni, iar cei care au afaceri cunosc foarte bine acest lucru.

Putem face live, posta poze, înregistrări, video, putem realiza sondaje pe propriul profil, avem chat și pe grupuri. Avem posibilitatea de a organiza evenimente, iar cei care doresc să deschidă pagini pentru afaceri sunt nevoiți să plătească 2 dolari pe lună.

Părintelui internetului, Tim Berners-Lee, ne promite că acesta este doar începutul și lucrează de 4 ani la proiectul Solid cu un grup de tineri de la Universitatea MIT. Berners-Lee a crezut întotdeauna că internetul ar trebui să fie gratuit și deschis, dar corporațiile s-au îmbogățit peste măsură în ultimii 20 de ani, folosind datele noastre private. Acesta dorește să creeze un nou internet unde oamenii sunt protejați de corporațiile disperate după profit și în principal să le restricționeze accesul la informațiile noastre private.

Back to top button