Opinii

Dragoș Geamănă – președinte AUR București: „Capitala României a fost neglijată foarte mult timp”

Dragoș Geamănă, președinte AUR București, a fost invitat la emisiunea Alert News cu Georgiana Bangălă din 19 Martie pentru a discuta despre rețeaua de termoficare, infrastructura Bucureștiului și certificatul de vaccinare.

„În mod evident avem cartiere care încă nu au apă caldă, deoarece rețeaua de termoficare nu a fost întreținută la timp. Acel banner care a fost postat în campania electorală a fost o manifestare populistă din partea partidului USR-PLUS pentru că era evident că sistemul nu poate fi reparat doar în câteva zile. O altă problemă cu care se confruntă Bucureștiul este poluarea. Trebuie să vedem care sunt cauzele poluării, deoarece poluarea crește în timpul nopții, iar în mod normal ar trebui să scadă. Se ard gunoaie în capitală și în jurul capitalei.” susține domnul Dragoș Geamănă.

Un alt subiect discutat în emisiune a fost atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea infrastructurii capitalei. Domnul Dragoș Geamănă afirmă că fonduri există de la Uniunea Europeană, numai că sunt blocate, tocmai pentru că lucrurile nu au fost gândite de la început. Banii europeni nu vin, deoarece nu se respectă regulile europene. Administrația nu este pregătită sau nu dorește să folosească acești bani. De la 80 de miliarde s-au coborât la 30 de miliarde și tare mi-e că nici acești bani nu vor fi luați.

Un exemplu de acest proiect este pasajul de la Doamna Ghica, rămas fără bani chiar în timpul mandatului doamnei Firea. Acest proiect arată modul în care se face, din păcate, administrație în România. În mod normal, începerea unei construcții de o asemnea amploare ar fi trebuit să aibă un plan prin care să se asigure finanțarea. Orașul București suferă de lipsa unor gospodari și România în general, suferă de 30 de ani de lipsa unor politicieni care să gândească lucrurile pe termen mediu sau lung. În administrația Bucureștiului foarte multe proiecte au fost începute fără să existe planuri bine stabilite. De obicei, planurile se fac pe hârtie, fără să existe o colerație cu realitatea.

Întrebat cine își asumă reacțiile adverse grave la vaccinările care au loc, domnul Dragos Geamămă răspunde: „În mod normal, producătorul ar trebui să își asume răspunderea. În Statele Unite există un fond în care companiile farmaceutice contribuie și sunt despăgubite persoanele care suferă de aceste reacții adverse. Producătorii au spus de la bun început că ei nu își asumă răspunderea pentru toate aceste vaccinuri experimentale, iar aici apare o discrepanță. Din punctul meu de vedere, politicienii care au decis că este necesară o astfel de campanie, ar trebui să își asume și răspunderea, sau cel puțin parțial, dar asta nu se întamplă.”

Certificatul de vaccinare ar limita dreptul la libera circulație. Vaccinul nu garantează faptul că persoana în cauză nu poate transmite boala. Este doar un pretext pentru a limita libertatea de vaccinare.” susține domnul Dragoș Geamănă.

Back to top button