ActualitateȘtiri

Angajările fictive din minerit sunt cercetate de procurori cu ‘frâna de mână trasă’

Angajările efectuate la Complexul Energetic Hunedoara, în ultimii ani, sunt cercetate de procurorii și polițiștii hunedoreni. Ritmul cu care au loc aceste cercetări este unul lent. Mai mult, dosarul este plimbat între polițiștii hunedoreni. Circa 800 de angajări au fost efectuate la CEH de la intrarea societății energetice hunedorene în insolvență – 14 noiembrie 2019. Reprezentanții companiei au o justificare, dar doar la nivel de teorie. Persoanele angajate nu au însă, în cea mai mare parte, vreo treabă cu partea productivă efectivă, care să ajute la reașezarea CEH pe linia de funcționare în parametri tehnico-economici normali, potrivit GddHD.ro.

Organele se fac că anchetează. De ochii lumii

Câte un pas  mic, pentru a nu le fi reproșat că nu au făcut nimic. Cam acesta este modul în care organele statului din Hunedoara fac cercetări în dosarele în care există posibilitatea să ajungă la ”vreun VIP” intangibil. Și asta nu de ieri de azi, ci de mulți ani. Prea mulți. Nivelul corupției, ținute în sertare sau clasate în timp, stă mărturie la acest tablou dezastruos care indică situația unui județ care arată ca un județ ”asistat social”.

Un dosar în care se fac cercetări, in REM, pentru angajările in minerit și energie din județul Hunedoara se afla momentan la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Încă din vara anului trecut, CEH a predat procurorilor o serie de documente legate de acest subiect al angajjărilor. Lucrarea este făcută cu polițiștii specializați pe ”zona economică”. ”Sectorul economic” din Poliția Petroșani este subordonat direct IPJ Hunedoara. Adică, direct la vârful poliției hunedorene.

Potrivit purtătorului de cuvânt de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani, procurorul Robert Scorța, instituția din Valea Jiului nu coordonează acest dosar. 

Back to top button