ActualitateOpiniiȘtiri

Școala online vine la pachet cu o serie de nereguli ce afectează viitorul elevilor

Școala online a reprezentat încă de la început un factor ce a apărut în sistemul de învățământ sub semnul întrebării. Pe lângă proasta calitate a educației primite pe această cale, elevii și studenții riscă să fie marginalizați pe piața muncii datorită performanțelor care nu vor satisface cerințele angajatorului.

Aflat în platoul emisunii Focus, Antonio Andrusceac, deputat AUR, răspunde la o serie de întrebări legate de școala online și explică viitoarele dificultăți de care se vor lovi elevii și studenții după un an întreg de învățământ digital.

Declarația acestuia în legătură cu recuperarea anului școlar efectuat online este următoarea: ,,Sunt curios cum vor recupera cei care dau examene anul acesta. Sunt curios să aflu apoi cum vor vedea profesorii din universități acești absolvenți de clasa a 12-a care au trecut care prin ceea ce au trecut. Clar va fi o diferență între ceea ce acumulaseră copiii care au făcut școală într-un sistem normal și cei care au învățat în ultimul an înainte de Bacalaureat în sistem online. Lucrurile acestea se vor vedea. Se vor răsfrânge și asupra pieței muncii, pentru că vor apărea categorii de studenți cu performanțe și cu abilități diferite, iar asta nu e în folosul lor. Ei se pot bucura că au scăpat mai ușor de un an școlar, dar acest lucru se va răsfrânge asupra felului în care ei vor fi priviți apoi de angajator dacă nu se fac toate eforturile necesare că acest an să se recupereze.”

Redeschiderea școlilor a avut loc pe data de 8 Februarie 2021, și vor funcționa în regimuri diferite în funcție de numărul de cazuri de Coronavirus la o mie de locuitori.

În Europa școlile au funcționat în tot acest timp, mai puțin in România, unde proasta organizare și-a spus cuvântul, forțând mii de elevi și studenți să suporte consecințele deciziilor necalculate ale Guvernului.

Emisiunea Focus din data de 8 Februarie 2021 poate fi urmărită aici.

Back to top button