Politică

Ciolacu și Ciucă se tem de prezidențiale – Ceartă în coaliție pe ziua alegerilor – PNL și PSD știu că românii îi detestă

Liderii principalelor partide politice din România, Marcel Ciolacu (PSD) și Nicolae Ciucă (PNL), se tem de alegerile prezidențiale din 2024, pe fondul scăderii drastice a încrederii populației în clasa politică actuală.

Conform ultimelor sondaje de opinie, atât Partidul Social Democrat (PSD), cât și Partidul Național Liberal (PNL) liderii celor două partide se confruntă cu o creștere a nemulțumirii în rândul românilor, care își manifestă din ce în ce mai vocal detestarea față de politicienii tradiționali.

Dacă la alegerile din 9 iunie primarii au adus PSD și PNL un scor neașteptat de mare, la alegerile prezidențiale cei doi lideri ai coaliției Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au probleme grave în a convinge electoratul să le ofere un vot. Dacă Marcel Ciolacu ar trece pragul, Nicolae Ciucă poate visa doar la un loc patru glorios precum Sebstian Burduja la București, un scor mult mai mic decât scorul partidului.

La alegerile prezidențiale se votează persoana, iar persoana Nicolae Ciucă nu generează emoție. De fapt nu generează nimic, poate doar hohote de râs uneori din cauza vocabularului precar.

Avem de-a face cu un fenomen de erodare a încrederii în partidele tradiționale, iar acest lucru se reflectă în ascensiunea unor formațiuni politice noi, care promovează un discurs anti-sistem și pro-reformă precum AUR.

Marcel Ciolacu se teme de asemenea de eventualele investigații de presă ce ar putea devoala trecutul său tenebros de șarlatan neocomunist, dar și detalii picante despre aventurile sale cu amanta sa 25 de ani mai tânără, Sorina Docuz.

Câteva poze cu amanta la Dubai și Paris îi vor fi fatale în cursa pentru alegerile prezidențiale. De aici și graba cu care se încearcă mutarea lor în luna septembrie.

În acest context, campaniile electorale pentru prezidențiale se anunță a fi extrem de tensionate și imprevizibile. Atât PSD, cât și PNL vor trebui să facă față provocărilor majore, inclusiv reconectarea cu un electorat dezamăgit și mobilizarea resurselor pentru a contracara valul de nemulțumire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button