După o țeapă de un miliard de euro dată Românilor care așteaptă de ani de zile banii de la FGA, din 13 noiembrie, Euroins revine în forță și vinde din nou asigurări în România! Nicu Marcu de la ASF, împreună cu Valentin Ionescu, director general ASF au fost de acord cu această țeapă.
Astăzi, 14 noiembrie 2023, expiră mandatele întregului consiliu al ASF, iar exact cu o zi înainte de expirare a mandatului, noaptea ca hoții , compania bulgară Euroins a primit autorizație să vândă din nou hârtii fără valoare în România.
Prin intermediul MGA-ului Phoenix MGA Services S.R.L, Euroins vinde din nou în România asigurări.
Phoenix MGA Services S.R.L. este o firmă înființată în luna iunie a acestui an, declarată cu impozit pe profit din 01.07.2023, având salariați începând din data de 01.08.2023 și este mandatată de către grupul Eurohold din Bulgaria să reprezinte firma de asigurări în România pentru a vinde produse de asigurare.
Phoenix MGA Services S.R.L. are un capital social de doar 100.000 de lei și este controlată integral de Euroins Insurance Group AD, fiind condusă de Daniela Nicolae-Pora, director de subscriere a firmei Euroins România, companie intrată în faliment în acest an.
Mai multe companii de brokeraj din România au semnat deja contract cu Phoenix MGA Services S.R.L. în vederea vânzării de produse de asigurări ale firmei Eurohold, datorită babanelor comisioane de 35-40% din valoarea primelor încasate pentru contractele de asigurare de bună execuție a lucrărilor de infrastructură din România.
Dar că să poată vinde în România, firma Eurohold avea nevoie din partea Autorității de Supraveghere Financiară să fie trecută în Registrul asiguratorilor și intermediarilor din SEE.
Ziua de 13 noiembrie este una cu noroc pentru bulgarii de la Euroins, întrucât Nicu Marcu a făcut un ultim cadou de despărțire companiei bulgărești de asigurări.
Începand cu data de 13.11.2023, EUROINS INSURANCE AD poate practica următoarele clase de asigurări în România:
– Asigurări generale 10.2 Asigurări de răspundere civilă pentru răspunderea transportatorului (CMR)
– Asigurări generale 1. Asigurări de accidente
– Asigurări generale 2. Asigurări de sănătate
– Asigurări generale 3. Asigurări de mijloace de transport terestru (altele decât feroviare)
– Asigurări generale 4. Asigurări de mijloace de transport feroviar
– Asigurări generale 6. Asigurări de mijloace de transport maritim, lacustru și fluvial
– Asigurări generale 5. Asigurări de mijloace de transport aerian
– Asigurări generale 7. Asigurări de bunuri în tranzit
– Asigurări generale 8. Asigurări de incendiu și alte calamități naturale
– Asigurări generale 9. Alte asigurări de bunuri
– Asigurări generale 11. Asigurări de răspundere civilă pentru mijloace de transport aerian
– Asigurări generale 12. Asigurări de răspundere civilă pentru mijloace de transport maritim, lacustru și fluvial
– Asigurări generale 13. Asigurări de răspundere civilă generală
– Asigurări generale 14. Asigurări de credite
– Asigurări generale 15. Asigurări de garanțîi
– Asigurări generale 16. Asigurări de pierderi financiare
– Asigurări generale 17. Asigurări de protecție juridică.
Practic, în afară de RCA, care va intra luna viitoare, Euroins are din nou liber în piața de asigurări din România.
Lui Euroins îi mai lipsește acum doar o simplă autorizație din partea BAAR (Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România) și va vinde din nou și RCA în România.
Marea problema este că mai multe instituții din România au acceptat deja polițele emise de către Euroins drept garanții de bună execuție pentru lucrările de infrastructură din România.
Statul român nu este la prima țeapă luată de la companiile de asigurări supravegheate de către profesioniștii care încasează 16 salarii pe an din ASF că să vândă polițe de asigurare de bună execuție.