Premierul maghiar a postat pe rețelele de socializare un fular în culorile țării sale dar care avea harta Ungariei Mari, adică acea hartă care cuprindea și o bună parte din România: Ardealul.
Harta Ungariei Mari este un simbol al revizionismului maghiar utilizat frecvent de oficialii de la Budapesta.
Noua sa apariție controversată are loc la aproape o săptămână după întâlnirea pe care a avut-o cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, la care au discutat despre ”chestiunea vizitelor private în România ale unor oficiali ungari şi declaraţiile publice neadecvate transmise de către aceştia”.
Astăzi, pe plan internațional Ungaria Mare este menționată nostalgic, doar ca un memento colectiv sau aspirație a naționaliștilor, ca o viziune iredentistă, aceasta din urmă împovărând din nou relațiile dintre Ungaria și țările sale vecine.
În urma primului război mondial România căpăta de drept Ardealul , teritoriu locuit din cele mai vechi timpuri de români.
Componentă a sistemului de tratate de la Paris, tratatul de la Trianon consfințea noile granițe dintre Ungaria, România , Ceho-Slovacia, Austria și Iugoslavia. În nord, o parte a Slovaciei și teritoriul Rutheniei au devenit componente din Cehoslovacia, în est și sud-est, Transilvania și Banatul s-au unit cu România, iar în sud Croația, Slovenia și Voivodina au devenit o parte din noul stat Iugoslavia.
În Ungaria există un sentiment de regret față de ceea ce putea să fie dar nu a fost niciodată. Șansele ca Ardealul să mai intre sub ocupația maghiară nu mai există, însă premierul Ungariei face aceste provocări pentru a-și alimenta suporterii, fanii de pe plan intern.