Având în vedere situația financiară a României, Guvernul Ciucă dorește legalizarea unui transfer forțat a zeci de milioane euro de la companii către Camera de Comerț și Industrie a României și crearea premiselor pentru o dependență a existentei oricărei afaceri de această organizație privată.
Ce mai dorește Guvernul Ciucă-Iohannis-Ciolacu este ca acești bani să fie înregistrați ca și venituri de către Camera de Comerț și Industrie a României, iar veniturile respective nu vor putea fi verificate și controlate corespunzator de catre organele statului.
Mai pe scurt, această organizație PRIVATĂ va avea acces la zeci de milioane de euro din banii românilor, organele statului fiind în incapacitatea de a controla aceste venituri.
Partidul AUR a reacționat dur la această propunere și acuză că se dorește legalizarea unui transfer forțat a zeci de milioane euro de la companii către Camera de Comert si Industrie a României și crearea premiselor pentru o dependență a existentei oricărei afaceri de aceasta organizație privată.
AUR a mai spus că părintele economiei moderne, Adam Smith, remarca încă de acum vreo 250 de ani faptul ca politicienii de la putere ajung să fie doar niste “reprezentanți la insistențele zgomotoase ale intereselor partizane”, iar cei din actuala coaliție de guvernare a Romaniei, din păcate nu fac excepție.
Redăm mai jos din textul inițiative legislative:
Din parcurgerea textului inițiativei legislativă nr. B254/2022 inregistrata la Senatul Romaniei, a reiesit in ca se propune introducere de taxe si sarcini administrative in plus, care implica costuri suplimentare suportate de catre toate societatile din Romania, astfel:
- Prin modificarea Legii 335/2007, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, se obliga sa
organizeze si sa intocmeasca Catalogul firmelor, care sa cuprinda evidenta tuturor
profesionistilor.
-in vederea insrierii in Catalogul firmelor se propune achitarea unei taxe obligatorii, dupa cum urmeaza:
a) 100 de euro/an pentru întreprinderi mari;
b) 75 de euro/an pentru întreprinderi mijlocii;
c) 50 de euro/an pentru întreprinderi mici;
d) 20 de euro/an pentru microîntreprinderi;
e) 10 de euro/an pentru persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi
familiale. - obligativitatea societatilor existente cat si a noilor societati infiintate, de a obține un
certificat de competențe in primul an de la infiintare si pana la depunerea primelor situatii
financiare prevazute de lege, pentru administrărea propriei activități- contra cost- - obligarea ONRC de a pune la dispoziție cu titlul gratuit a înscrierilor din registrul
comerțului, pentru a fi corelate cu Catalogul Firmelor, în fapt transferul bazei de date (pct.
3 din