Actualitate

Florin Cîțu și-a retrocedat ilegal pădure, dar nimeni nu îi face nimic că este BOSS

Din datele existente într-un dosar instrumentat de DNA rezultă că pe rază localitații Voineasa din județul Vâlcea, care are statut de stațiune montană, au fost retrocedate nelegal circa 400 de hectare de pădure, ale căror beneficiari sunt persoane din afară localității, cunoscute ca având influență politică, instituțională sau financiară.

O cincime din această suprafață este deținută de premierul Florin Vasile Cîțu și de fratele său George, care sunt originari din Râmnicu Vălcea.

Conform declarației de avere a șefului Guvernului,  frații Cîțu dețin în proprietate la Voineasa, în cotă de 1/2 fiecare, suprafața de 75 hectare de teren,  pe care au dobăndit-o prin donație de la părinții lor.

Pădurea acestora este situată pe muntele Puru, la baza pârtiei de schi Transalpina Ski Resort, cel mai mare domeniu schiabil din România.

Dobândirea acestei păduri de către părinții actualului premier, Vasile și Elena Cîțu,  este vădit nelegală întrucât, pe de o parte, aceștia nu au prezentat niciun act constitutiv sau doveditor de proprietate, iar, pe de altă parte, nici ei nici antecesorii lor nu au deținut vreodată terenuri forestiere în localitatea Voineasa.

Mai mult, pădurea pe care o dețin este situată pe domeniul public al statului și, sub nicio formă, nu putea constitui obiectul unei retrocedări, existând o interdicție legală categorică în acest sens.

Tatăl și mama premierului Cîțu au obținut această suprafată de pădure prin hotărâri dubioase pronunțate de Judecătoria Brezoi și Tribunalul Vălcea, prin care le-au fost admise schimburi cu terenuri forestiere dobândite, și acestea în condiții discutabile, în alte localități din județul Vâlcea, respectiv în Golești (localitatea lor natală) și în Voineșița, care erau de o calitate mult mai slabă.

Actualmente, mai există cel puțin două dosare importante pe rolul instanțelor vâlcene, care au termene de judecată în toamnă, respectiv, în septembrie și în octombrie 2021. Potrivit surselor noastre, anumiți judecători implicați ar fi primit, prin interpuși, parcele de un hectar din codrii familiei Cîțu. A fost înregistrată și o sesizare penală la DNA Pitești, dar și soluționarea dosarului constituit a fost tergiversată și mușamalizată.

Back to top button