Actualitate

Începe războiul! Renata Weber revine oficial în funcție. Care va fi prima acțiune a Avocatului Poporului…

Motivarea CCR în legătură cu neconstituționalitatea revocării lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului a fost publicată în Monitorul Oficial, iar prin acest lucru, Renata Weber este repusă în funcția de Avocat al Poporului. A avut loc un adevărat atac la Constituția României din partea coaliției.

Au ieșit la iveală intențiile meschine ale coaliției, acolo unde funcția de Avocat al Poporului a fost deja dată partidului UDMR, mult înainte de la formarea Guvernului.

Fundamentând hotărârea de revocare pe o interpretare a normei legale care excedează conținutului său, „Parlamentul a acționat cu încălcarea dispozițiilor art.9 alin.(2) din Legea nr.35/1997 și, implicit, a prevederilor art.1 alin.(5) din Constituție, care consacră principiul legalității și al supremației Legii fundamentale. Curtea reține că Parlamentul nu poate avea un drept discreționar cu privire la aplicarea sancțiunii revocării, el însuși trebuind să respecte exigențele legale și constituționale în exercitarea propriilor competențe”, potrivit motivării CCR în cazul Renatei Weber.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button