Distribuți acest articol

În curând îmi voi sărbători ziua de naștere, cei 43 de anișori… tocmai de 1 iunie, odată cu “marea relaxare”.
Cu cine voi face asta, nu e treaba nici măcar a mea!

Am ajuns ca, la cele 43 de primăveri, să iau o decizie care să-mi supere poate familia, prietenii, cunoștințele. Mă văd nevoit de guvern să să aleg cu cine îmi voi petrece această zi, că deh, nu mai avem voie cu toții la un loc, trebuie să fac diferența între cei vaccinați și cei nevaccinați, oricât aș vrea eu ca toți cei dragi să-mi fie aproape.


Având în vedere noile condiții ale acestei relaxări, am luat decizia, nevaccinat fiind, să o petrec doar cu nevaccinați, respectând regulile, că doar vreau și eu să particip :))
Așadar, vom petrece afară, fără mască de protecție, 70 de inși. Băi, vă număr la sânge și vă caut de vaccin. Dacă voi, vaccinații aveți voie și mai mulți atât la interior cât și la exterior, noi de ce să nu ne bucurăm de această discriminare?

Să ne liniștim cu toții, nu se va întâmpla vreo mare petrecere, nu sărbătoresc întinerirea, ci îngrop încă un an, deh, îmbătrânesc, de unde atâta bucurie…?

Însă vreau să atrag atenția asupra a ceea ce putem deveni noi, cei care am ales să nu ne vaccinăm (cel puțin deocamdată), niște paria ai societății, marginalizați și de neacceptat în societate.
Mă întreb, oare ce se va întâmpla dacă această categorie de oameni se va organiza la diferite niveluri și-și vor desfășura diverse activități într-o așa-zisă ilegalitate, deși prin legea fundamentală a țării nu se vor afla în afara legii? Vor fi urmăriți de trupe de poliție, căutați prin toate cotloanele, ca să nu se poată bucura de plăcerile vieții? Vom ajunge ca pe vremea inchiziției, să fim vânați pentru că avem o altă convingere, alta decât cei care ne conduc?


Dacă se vor găsi diverși patroni care nu vor dori să deservească doar această populație vaccinată? E dreptul lor să-și selecteze clientela, chiar cu respectarea normelor cu privire la gradul de ocupare al incintei, purtarea măștii de protecție samd. Poate însemna discriminare în acest caz? Dacă da, invers de ce nu ar fi la fel?


Am mai spus, aceste măsuri pot duce la împărțirea societății, pot instiga la ură și la căutarea de tertipuri legislative pentru a putea și cei care aleg să nu se vaccineze să trăiască, să aibă și ei parte de micile bucurii ale vieții.


Art. 16 al Constituției României, la alin (1), prevede că “cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”. Cei care dau aceste hotărâri nu au auzit de Constituție?


Distribuți acest articol