Internațional

Angela Merkel este criticată în Germania după ce obiectivele guvernului ei asupra climei sunt prea blânde…

Angela Merkel nu prea este interesată de climă și efectele schimbării acesteia asupra populației. Asta rezultă din obiectivele guvernului condus de cancelarul Angela Merkel, unde viitoarele reduceri de emisii de gaz cu efect de seră, sunt „insuficiente”.

Obiectivele din această lege care fixează o reducere până în 2030 a emisiilor „nu sunt conforme drepturilor fundamentale, în măsura în care nu sunt prevăzute suficiente exigenţe pentru reducerea ulterioară a emisiilor, începând cu anul 2031”, scrie cea mai înaltă instanţă a Germaniei într-un comunicat.
Votată în decembrie 2019 la iniţiativa guvernului de coaliţie format din conservatorii Angelei Merkel şi social-democraţi, această lege impune o reducere de 55% a emisiilor de gaz cu efect de seră până în 2030 în raport cu nivelul din 1990.

Plângerile sunt fundamentate pe textul Constituţiei germane, potrivit căruia guvernul trebuie să lupte împotriva schimbărilor climatice. Această obligaţie este întărită prin semnarea de către Germania a Acordului de la Paris asupra climei, în 2016.

Curtea Constituţională le cere parlamentarilor germani să îmbunătăţească până la sfârşitul lui 2022 această lege.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button